Kariyer

8 Soruyla Beslenme ve Diyetetik

Ben Tuğba Kahvecioğlu, Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunuyum. Bu yazımda kafanızda Beslenme ve Diyetetik bölümü hakkındaki soruları elimden geldiğince cevaplayacağım.

1- Sen Beslenme ve Diyetetik bölümünü neden, nasıl seçtin?

Ben küçüklüğümden beri kendimi hep bir hastanenin içinde insanlara yardım ederken hayal ettim fakat hiçbir zaman bir doktor olarak değil. Üniversite tercih döneminde okulumun hemşirelik bölümüne kayıt yaptırdım. Bir yıl okuduktan sonra yatay geçiş ile Beslenme ve Diyetetik bölümüne geçtim.

2- Beslenme ve Diyetetik bölümünde ne gibi dersler okunuyor?

Okuduğum üniversitede ilk sene biraz lise 5 tadında genel kimya, organik kimya, uzaktan eğitim Türk dili ve İnkılap tarihi gibi dersler sizi karşılıyor. İkinci sene ise mikrobiyoloji, biyokimya, besin kimyası gibi alanla ilgili yan dersler ve toplum sağlığı derslerinden sorumlu oluyoruz. Üçüncü sene tüm alan dersleriyle ortalık resmen savaş alanına dönüyor. Vize dönemlerinde hangisine çalışacağıma şaşırdığım çok olmuştur. Yaz döneminde yaz stajınızla başlayan ve son senenizde de devam eden stajyerliğiniz sonunda bölümü tamamlayıp mezun oluyorsunuz.

3- Beslenme ve Diyetetik bölümünden ne umdun, ne buldun?

MF-3 ile tercih yapılan bir bölüm olduğu için kişiler sayısal ağırlıklı bir bölüm olarak düşünmemeliler. Yaptığımız işlemler ilkokulda öğrendiğimiz dört işlemden ibaret.

4- Sence Beslenme ve Diyetetik bölümünü nasıl insanlar okumalı veya okumamalı? Neden?

İnsan ilişkileri iyi, iletişimi kuvvetli, girişken yapıya sahip ve kendisine çok basit gibi görünen şeyleri bile karşısındakine tekrar tekrar anlatacak kadar sabırlı kişiler okumalılar.

5- Beslenme ve Diyetetik bölümünü okumanın en büyük avantajı nedir?

İnsanlar sizin sözünüze saygı duyuyor, tavsiyelerinizi dinliyor ve uyguluyor. Üzerinizde beyaz önlüğünüzle klinikteyken doktor hanım/doktor bey olarak hasta ve hasta yakını tarafından değer görüyorsunuz.

6- Beslenme ve Diyetetik bölümünü okumanın en büyük dezavantajı nedir?

Genel olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin dezavantajı olan bir durum var. Vizeler başarı notunuzu %60 etkiliyor, finaller ise %40. Yani vizede derslere asılmazsanız ders geçme kaygısıyla dolu zehir zemberek bir döneme merhaba diyebilirsiniz.

7- Beslenme ve Diyetetiği seçen veya seçmeyi düşünenlere neler söylemek istersin?

Bu mesleği gerçekten yapmak isteyenlerin; bu  bölüm bana ve kişiliğime uygun mu, ömrümün sonuna kadar bu mesleği mutlulukla yapabilir miyim gibi soruları kendilerine bir defa sormalarında fayda var.

8- Yine olsa yine Beslenme ve Diyetetik bölümünü seçer miydin?

Yine o günlere dönsem yine diyetisyen olurdum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu