Kariyer

8 Soruda Endüstri Mühendisliği Okumak

Merhabalar! Şimdi sizleri Gazi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okuyan kuzenim Aycan Çakır’la tanıştıracağım. Kendisi şuan 1. sınıfta. Başlıkta da görmüş olduğunuz gibi okuduğu bölüm ile alakalı birkaç soru sordum. Bakalım sorduğum sorulara nasıl cevap vermiş :) Umarım herkes için faydalı bir içerik olur. 

1.Endüstri Mühendisliği bölümünü nasıl, neden seçtin?

Mühendislik alanının benim için uygun olduğunu fark ettim. Yeniliğe açık, teknolojiyle beraber gelişen bir alan. Bu sebepler benim bölümü tercih etmemde etken oldu.

2.Endüstri Mühendisliği bölümünde ne gibi dersler okunuyor?

Öncelikle temel mühendislik için genel matematik, fizik gibi dersler alıyoruz. İlerleyen dönemlerde dersler bölümlere göre özelleşiyor. Maliyet Analizi, Tesis Planlama, Üretim Planlama, Yöneylem Araştırması vb. dersler veriliyor. Bunun yanında matematiğin alt dallarıyla alakalı dersler görmeye devam ediyoruz.

3.Endüstri Mühendisliği bölümünde ne umdun, ne buldun?

Çevremde endüstri mühendisleri olduğu için bölüme pek uzak değil ve az çok bilgi sahibiydim. İşin içine girince yapabileceklerimi daha fazla görmeye başladım. Birçok alanda iş imkanının olması güzel bir avantaj. Ve genel kanının aksine endüstri mühendisi her işi değil istediği işi yapar.

4.Sence Endüstri Mühendisliği bölümünü nasıl insanlar okumalı, neden?

Her mühendis adayında olması gerektiği gibi öncelikle analitik zekaya sahip olunmalı. Sorunları fark edebilen, problem çözmeye yatkın, yeniliğe ve gelişime açık insanların bu bölümde başarılı olabileceğine inanıyorum.

5.Endüstri Mühendisliği bölümünü okumanın en büyük avantajı sence ne?

Diğer birçok bölüme göre kendi yetkinliklerimizi fark edip çalışmak istediğimiz alanı seçmek için 4 yılımız daha var. Esnek bir bölüm olduğu için bir çok sektörden ilgi duyduğunuz alana yönelip kendinizi bu yönde geliştirebilirsiniz.

6.Endüstri Mühendisliği okumanın en büyük dezavantajı sence ne?

Mezunların birçoğu özel sektörde çalışmayı tercih ediyor. Bu da ister istemez bir rekabet ortamı yaratıyor. Bu rekabet çoğu zaman olumlu olsa da bir risk taşıyor. Bunun farkında olmalı ve bu sebeple her zaman kendinizi geliştirmeyi ve yenilikleri takip etmeyi benimsemelisiniz.

7.Endüstri Mühendisliği bölümünü seçenlere veya seçmeyi düşünenlere neler söylemek istersin?

Bu bölümü istediğinizden emin olmalı ve daha iyisine ulaşmayı kendinize hedef haline getirmelisiniz. En iyi kesinlikle daha iyi bir maaş ya da yüksek bir yöneticilik pozisyonu değildir. Kendi en iyinizi belirleyip bunun için çabalamalı ve hedeflerinizi daima yenilemelisiniz.

8.Yine olsa Endüstri Mühendisliği bölümünü seçer miydin?

Kesinlikle tekrar bu bölümü seçerdim. İmkanları çok fazla. Kendinizi görmek istediğiniz yere ulaşmak için çabaladıkça daha çok motive oluyorsunuz.

 

Diğer tavsiyeler için ABONE olmayı unutmayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu