Haberiniz Olsun

7 Adımda Dip VEB

Birazdan adımlarını sayacağım ancak Deep Web hemen girdiğiniz gibi  hackerların, mafyaların içine düştüğü bir yer veya birkaç arkadaşınızın “Oğluuum bende kuantum pc var 7. seviyedeyim.” gibisinden şeylere maruz  kaldığınız yer olarak düşündüğünüz yerin adı. Peki aslında olan ne? Bu biraz Youtube‘da olan Vibio kanalı başlıklarına benzedi. Ama güzel kanal seviyorum kalp.

Hadi başlayalım.

1- Deep Web Nedir?

 Derin Ağ, derin İnternet ya da derin web. İnternetin çıktığı ilk tarihlerden itibaren arama motorlarının indeksleyemediği verilerin bulunduğu bilgileri içeren, binlerce linkten oluşan bir sistemdir.

2- İçinde ne var, ne yok?

 Hackerlar, mafyalar, uyuşturucu satıcıları, silah kaçakcıları, terör örgütleri ve şirinler. Evet uslu bir çocuk olup girmezseniz direkt şirinler katmanına gidebiliyorsunuz. (YOK ÖYLE BİR ŞEY)

3- Nasıl Gireceğim?

 Soğanla. Evet bildiğimiz soğan. Bir baş soğanı bilgisayarınızın yanına koyuyorsunuz direkt giriyor o. Gavur yapmış işte.
Tor browser diye Google Chrome, Firefox, İnterrrrrrrrrrrrrrrrrrnet Explorer (ismi de geç geliyor, kendi de yavaş normal) bir tarayıcı ile giriyorsunuz.

4- Linkler Nasıl?

 Alıştığımız com, org, net, com.tr gibi bir link uzantısı yok, isimleri de dümdüz isim değil.  Örnek vermek gerekirse (linklerin bazı kısımlarını editledim girmeye çalışmayın)
Gibisinden linkler vardır.

5- Katman ?

 8 katman olduğu söyleniyor. Belli bir katmandan sonrası özel erişim gibi bir durum gerektiriyor.

6- Buraya girsem polis evimi basar mı?

 IP adresinizi, güçlü altyapısı ile anlık olarak değiştiren bir anonimite aracı olan Tor Browser ile standart internet erişimi de sağlayabilirsiniz. Bu da bir suç unsuru içermez. Ama içeredebilir insanları suça sevk etmiş olmayalım, siz girmeyin :-)

7- Gerek var mı?

Youtuber olup “Deeeeep Web 8. Katmana direkt giriyoruz!!” diye bir video yapmayacaksanız, La Casa De Papel izliyorsanız veya Lucifer vb. bence gerek yok.
Kendinize iyi bakın. Derin internetten uzak, derin dünyada mutlulukla yaşayın.

Çağrı El

1996 yılında Kırklareli 'de doğdum. Lise döneminden itibaren yazılım geliştirme ile ilgileniyorum. 2017 yılı Microsoft Öğrenci Partneriyim. PHP Laravel ile web, C# ile chatbot uygulamaları geliştiriyorum. Misface isimli her öğrenciye en az bir ücretsiz mentor desteği verdiğimiz startup'ta kurucu ortak ve back-end yazılım geliştirici olarak freelance destek veriyorum. Kendi Siteni Kendi Koru temel siber güvenlik kitabının yazarıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu