Haberiniz Olsun

İstanbul Şehir Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Kulüplerinin işbirliği ile “II. Modern Türkiye Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi”

II. Modern Türkiye Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi, gençlerin, genç akademisyenleri Türkiye’nin siyasi, sosyal ve kültürel hayatında son derece etkili değişim ve süreklilikleri disiplinler arası bir perspektiften tartışmaya davet ediyor.
Değişim ve süreklilikler, insanların yaşadıkları mikro ve makro gelişmelerle yakından ilgilidir. Kongre, Türkiye ve yakın coğrafyasında meydana gelen siyasi, sosyal, tarihsel, ekonomik, dini ve sanatsal değişim ve süreklilikleri mercek altına alarak incelemeyi amaçlamaktadır. Türkiye’de gizli fakat son derece hissedilen ve etkili olan değişim ve süreklilikleri keşfetmek istiyoruz.
“Modern Türkiye’de Değişim ve Süreklilik” üst başlığını taşıyan, Modern Türkiye Sosyal Bilimler Gençlik Kongresi, İstanbul Şehir Üniversitesi Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi öncülüğünde, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü ve İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Dükkânı Kulübü ve İstanbul Şehir Üniversitesi Diplomasi Kulübü‘nün katkılarıyla 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsünde gerçekleştirilecektir. Lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik kongrenin temel amacı, son iki yüzyılda Türkiye’nin geçirdiği sosyal, siyasal ekonomik ve kültürel modernleşme sürecini analiz ederek, gelecekte bu alanda çalışma yapmayı düşünen gençler için akademik bir platform oluşturmak ve iş birliği imkânı sağlamaktır.
Bu yıl kongre Türkiye’de değişim ve süreklilik kavramları bağlamında özellikle şu konulara odaklanmaktadır: siyasal sistemler, dış politika, sosyoloji, tarih, psikoloji, uluslararası ilişkiler, göç, özgürlükler, kimlik, inanç grupları, askeri darbe, savunma, edebiyat, felsefe ve hukuk. Modern Türkiye çalışmalarının çeşitli konuları hakkında bildiri ve panel önerileri de kabul edilecektir.
Son başvuru tarihi 15 Mart 2018 olan kongrenin sunumları Türkçe ve İngilizcedir. Kongre genç akademisyenlere ve lisansüstü (yüksek lisans & doktora) öğrencilerine yöneliktir.
BAŞVURU
Bildiri önerileri için linke tıklayınız: Bildiri Öneri Formu
Panel önerisi için linke tıklayınız: Panel Öneri Formu​
Kongre katılım ücreti: 100 TL (Kabul sonrasında ödenecektir.)
SEYAHAT ve KONAKLAMA
Vize Bilgilendirmesi
Türkiye tarafından ülkenize uygulanan vize rejimini öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.
E-vize hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Türkiye’ye gelmek için vizeye ihtiyacı olan misafirlerimiz İsra Sakipi ile e-posta yoluyla (israsakipi@std.sehir.edu.tr) irtibata geçebilirler. Davet mektubu ve vize destek mektubu ile ilgili size destek olacağız.
Konaklama
Katılımcılara konaklama desteği verilmeyecek olup, katılımcıların konaklamalarını kendileri tarafından karşılanması beklenmektedir.
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsündeki üniversite misafirhanemizde konaklamak isteyen katılımcılarımız için Misafir Evi ile kendilerinin iletişime geçmesi gerekmektedir. İletişim için konukevi@sehir.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.
Etkinlik Mekanı
İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü
Dragos Kampüsüne ulaşımla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2018
Kabul Edilen Bildirilerin Açıklanması: 20 Mart 2018
Kayıt Tarihi: 1 Nisan 2018
Kongre Programının İlanı: 10 Nisan 2018
Kongre: 20 – 22 Nisan 2018

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu