Eğlenceli Kafalar

Yurt Dışına Çıkmanın Kolay Ve Ucuz 6 Yolu

Çoğumuz farklı farklı  sebeplerden dolayı yurt dışına çıkmak istiyoruz. Mâlum öğrenci adamız, bütçemiz belli. Hâl böyle olunca hayallerimiz biraz uzak görünüyor ancak bu isteklerimizi gerçekleştirebileceğimiz birkaç farklı yol var. Başlayalıım

 1. ERASMUS

Erasmus, Avrupa’da yüksek öğretim kurumlarının birbiri ile iş birliği yapmasını sağlayan bir öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programı. Her üniversitenin kendine ait belli başlı kuralları olabilir ancak temelde iyi bir ortalama ve okulunuzun yapacağı sınavdan iyi bir dil puanı istenilmektedir. Size bütçeden bursta sağlanıyor, yapmanız gereken tek şey gidip eğitiminizi almak. Dil sınavı ve ortalama bir zorluk gibi görünse bile maddi açıdan da kariyerimize etkisi açısından da en kârlı programlardan birisi.

http://www.ua.gov.tr/programlar/erasmus-programı/yükseköğretim-programı

 2. AIESEC

AIESEC, II. Dünya Savaşından sonra dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla Avrupalı öğrenciler tarafından kurulmuş uluslararası bir öğrenci platformudur. Kendilerini böyle tanımlamışlar:

Öğrenciler ve yeni mezunlar için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu.

Kısa dönemli staj yapabildiğiniz gibi uzun zamanlı staj da yapabilirsiniz. Hatta uzun zamanlı stajlarda bir işçi gibi maaşınızı alıyorsunuz, kalacak yerinizin parasını ödüyorsunuz. Staj için gittiği şirketlerde kalıp orada çalışmaya devam edenlerinde olduğunu duydum. Unutmadan söyleyelim, kurum tarafından yapılan dil sınavına girmeniz gerekli, daha sonra uçak biletinizi ve yanınıza harçlığınızı alıp gidiyorsunuz.

http://aiesec.org.tr

3. WORK AND TRAVEL

Amerikan hükümeti iş birliği ile yapılan bir program. Size yapılan bir dil sınavı ile ölçülen dil seviyenize bağlı olarak Amerika’nın değişik eyaletlerine gidip bir işte çalışıp, paranızı kazanıyorsunuz sonra o parayla gezip yeri yerler görüyorsunuz. Beraber çalıştığınız şirket size en uygun işi, uçak biletini ayarlıyor, vize işlemlerini de birlikte yürütüyorsunuz. Şirketten şirkete değişen bir fiyat tablosu var ancak bir süre burada bir işte çalışsak toplanmayacak paralar değil. Değer mi? Bence değer.

4. INTERRAIL

Avrupa’ya gitmenin en ucuz yollarından biri. Çeşitli süreler içinde kullanabileceğiniz bir tren bileti alıp, trenle yolculuk yapıyorsunuz. Öğrenci adamız, trenle buralara kadar gelmişiz konaklamayı da parkta bir çadırda, otogarda, havalimanında; yemek ihtiyacını da marketlerden bir şeyler alıp halledersek bu gezi bize hem ucuza gelir hem de unutamayacağımız olaylar yaşatır. Kapın sırt çantalarınızı, ölmeden önce yapmalıyız.

http://interrailturkiye.com.tr

5. WORKAWAY

Bu bir internet sitesi, üye olurken  sistemin ilerlemesi için belli bir ücret ödüyorsunuz daha sonra yurt dışındaki iş ilanlarını görüyorsunuz. Mesela bir kafe garson arıyor, en fazla 5 saat çalışabiliyorsun, sana uygun bir iş buluyorsun ve gidip çalışıyorsun. İşinin karşılığı olarak sana kalacak yer ve yemek veriyorlar. Bize düşen yine biraz para kazanıp gitmek, çalışmak ve gezmek.

https://www.workaway.info

 6. COUCHSURFING

Ölmeden önce yapılması gerekenler ikiyi anlatayım:  Couchsurfing, insanların birbirine konaklamak için yardım ettiği bir ağ. Gittiğiniz yerde sizi evinde ücretsiz ağırlamak isteyen insanlarla, genelde oranın yerlileri oluyor bunlar, kalıyorsunuz, sizden başka o evde kalan gezginlerle de tanışabiliyorsunuz. Önce sisteme üye oluyorsunuz, bir güzel kendiniz hakkında bilgi veriyorsunuz daha sonra gideceğiniz yerde size uygun bir kişiye kalma isteği gönderiyorsunuz ve cevap bekliyorsunuz.

https://www.couchsurfing.com

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu