Eğlenceli Kafalar

Yabancı Dil Öğrenmek İsteyenlere 8 Tavsiye

1) Neden Öğrenmek İstiyorsunuz?

Dil öğrenme isteğinizin nedeni nedir? Bu sorunun sağlam bir cevabını bulun, analiz edin ve ona sıkıca sarılın. Amacınız sizin enerjiniz olacak. Anlatmak isteğim şey bir hedefinizin olması, yönünüzü bilmeniz. Hedefiniz doğrultusunda hareket etmeniz daha doğru bir şekilde ilerlemenizi sağlacak.

2) Program Yapın.

Türklerin özelliklerinden birisidir bir işe çok hevesli ve gaza gelmiş bir şekilde başlamak. Bu özelliğimizin bir getirisi olarak çoşabiliyoruz. ”Günde 60 kelime ezberleyeceğim, üç tane zaman öğreneceğim!” gibi. Ulaşılması kolay ve gerçekten gerçekleştirebileceğiniz hedefler doğrultusunda programlar yapın ve onlara uymaya özen gösterin. Bu şekilde daha sağlam ilerleyebilirsiniz.

3) Arkadaşınızla Başlayın.

Bir arkadaşınızla yeni bir dil öğrenmeye başlarsanız daha hızlı gelişme gösterebilirsiniz. Birbirinizle yardımlaşırsınız, yeni şeyler öğretirsiniz, birlikte konuşmaya çalışırsınız ve pes ederseniz arkadaşınız sizi motive edebilir.

4) Öğrendiklerinizi Kullanın.

Bir gramer konusunun özelliklerini öğrenebilirsiniz ancak kullanmazsanız öğrenmemiş gibi olursunuz. Bunun en kolay yolu etkinlikler yapmaktır. Kurduğunuz cümlelerde yeni öğrendiğiniz bilgileri kullanabilirsiniz. Öğrendiklerinizle konuşmaya çalışın eğer konuşacak bir arkadaşımız yoksa kendi kendinize konuşmaya çalışın ya da Interpals gibi sitelerden sizinle aynı dili öğrenen arkadaşlar edinin.

https://www.interpals.net/

5) Dinleyin.

Şarkıları sözleriyle birlikte dinleyin, konuşmalar dinleyin, film ve diziler izleyin. Dinleyerek çok geliştiğinizi göreceksiniz. Ancak dinlediğinizi anlamanız biraz zaman alabilir. Bilmediğiniz, daha önce hiç görmediğiniz bir kelimeyi birçok kez dinleseniz de anlamlandıramayabilirsiniz. Bunun için önce kelime hazinenizi geliştirmelisiniz beraberinde dinleme yetinizin daha çok geliştiğini göreceksiniz.

6) Konuşmak İçin Sabırlı Olun.

Konuşmak için kendinize biraz zaman tanıyın. Düzgün konuşamamaktan çekinmeyin. Bir çocuk da konuşmaya başladığında kelimeleri düzgün telafuz edemez ancak tekrarlayarak ve doğrusunu duyarak sonunda düzgün konuşmaya başlar ancak konuşmayı bırakmaz. Konuşmak kelime, gramer bilginizi ve dinleme yetinizi hızlı bir şekilde kullandığınız bir eylemdir. Bu yetileri geliştirmeniz biraz zaman alacaktır bu yüzden sabırlı olun.

7) Süreklilik Gösterin.

Aslında en kilit nokta süreklilik göstermek. Hızlı bir şekilde başlayıp daha sonra bırakmayın. 2 saat çalışıp haftada 3 gün çalışacağınıza her gün 20 dakika çalışın. Süreklilik göstermek her konuda olduğu gibi dil öğrenmekte de çok önemli bir husus. Hele ki dil, nankördür. İlginizi ondan çektiğiniz an o da kendini sizin zihninizden çekecektir.

8) Emek Verin.

Emek vermek aslında tüm maddelerin özeti. Emek verirseniz karşılığını mutlaka göreceksiniz. İnanın, çabalayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu