Eğlenceli Kafalar

8 Maddede Türk-Alman Üniversitesi’nde Okumak

Herkese merhaba ben Zeynep.

İşletme 1. sınıf öğrencisiyim. Başlıktan da anlaşıldığı gibi Türk-Alman Üniversitesi öğrencisiyim. Çoğunuzun adını daha yeni duyduğunu hissedebiliyorum.

Peki adını 10 kişiden 1’inin bildiği bu üniversitenin özellikleri nedir?

1. Galatasaray Üniversitesi’nden sonra iki ülke anlaşmasıyla kurulmuş olan Türkiyede’ki 2. devlet üniversitesidir. 2010 yılında Almanya ile imzalanan anlaşma ile kurulan üniversite 2013-2014 yılında eğitime başlamıştır

2. Toplam 5 fakülte ve 11 bölümle ile 2017-2018 eğitim dönemine başladı.

3. Hukuk ve Kültür-İletişim Bilimleri %30 diğer tüm bölümler %100 Almanca olarak eğitim vermektedir.

4.Almanca eğitim veren ya da Almanca ders programı uygulayan liselerden mezun olan öğrenciler için özel kontenjanı bulunmaktadır.

5.Eğer Almancanız yeterli değilse 1 sene hazırlık okumak zorunludur. Sene sonunda sizi DSH-Prüfung adlı bir sınav bekliyor.

6.Haziran’da bu sınavı geçen, %67 başarı sağlayanlar, ilk 100 kişi burslu olarak DAAD desteği ile  Almanya’ya  yaz okuluna gönderiliyor.7. Almanya’daki üniversitelerle yapılacak iş birliği çerçevesinde Türk üniversite diploması yanında Alman üniversite diploması (ya double degree veya joint degree şeklinde) verilmesi de planlanmıştır.

8. Ve gelelim okulun adının neden bu kadar bilinmedik olmasına. Okulumuz konumundan dolayı… Maalesef daha Beykoz halkı tarafından bile bilinmediği için artık bunu garipsemiyoruz. Ormanın içinde kendi halinde şimdilik ufak fakat sizlerle birlikte büyüyecek bir okulCombo: Köpek dostu olanlara şiddetle tavsiye edilir :)

Üniversite sınavını atlattıktan sonra hazırlık ne kadar zor olabilir ki diyerek gelmemenizi tavsiye ederim. Almanca, İngilizce gibi değil çok fazla kulak aşinalığı olmadığı için buna alışmak zor. İdealistseniz gerçekten sizi bekleyen güzel imkanları olan bir üniversite.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu