Haberiniz Olsun

İthaki Akademi’de Distopya Sinema Söyleşisi

İstanbul Medya Akademisi tarafından çıkarılan Rabarba Şenlik Sinema Dergisi, İthaki Akademi’de Distopya Sinema Söyleşisi gerçekleştiriyor. 16 Eylül Cumartesi günü, saat 16.00‘da Penguen Kitap Cafe Sahnesi’nde düzenlenen söyleşinin ilk konuklarıysa Galip Dursun, Kutlukhan Kutlu ve Hakan Bıçakcı.

Etkinlik herkese açık ve ücretsizdir.

Galip Dursun

1 Ekim 1980′de, İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. Teknoloji şirketlerinde tasarımcı ve yazılımcı olarak çalıştıktan sonra bu sektöre ara verip yazmaya yöneldi.

2003 yılında Yeraltı ve Alternatif edebiyatı odaklı Gölge Öykü Dergisi ile Kan Güncesi Alt-Kültür portalını kurdu. 15 sayı boyunca yayınlanan Gölge e-dergisine “Korku ve Gerilim” türlerinde yazar ve yayın yönetmeni olarak katıldı. Makale ve öyküleri çeşitli dergilerde yayınlanan Galip Dursun, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan “80′lerde Çocuk Olmak” kitabına bir anısıyla dahil oldu.  Anadolu Korku Öyküleri dizisine ise “Güzay’ın Bindilek Ağacı” ve “Oba” adlı öyküleriyle dahil oldu.

Kutlukhan Kutlu

1972 yılında İstanbul’da doğan  Türk sinema yazarı, çevirmen. Harry Potter kitaplarını üçüncü kitaptan itibaren Sevin Okyay ile birlikte Türkçeye çevirmiştir.

Sevin Okyay’ın oğlu olan Kutlukhan Kutlu, Kadıköy Anadolu Lisesi (Kadıköy Maarif Koleji) ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. 1991 yılında Nokta – Ne Nerede dergisine katılarak sinema, edebiyat ve müzik üzerine yazmaya başladı.  O zamandan beri de çeşitli yayın organlarında yazarlık ve editörlük yapıyor.

 

Birkaç sene boyunca, aylık Sinema Dergisinde “Sinemayı Değiştiren Modern Klasikler” bölümünü hazırladı. 2007 yılı itibarıyla, bu dergide çalışmayı sürdürmektedir. Taraf Gazetesi’nin sinema yazarı ve kültür sanat muhabiridir.

Hakan Bıçakcı

1978’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1996 yılında üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. 2001’de Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirerek İstanbul’a döndü.

İlk romanı Romantik Korku 2002’de yayımlandı. Çeşitli dergi ve gazetelerde edebiyat, sinema, popüler kültür konulu yazıları ve öyküleri yayımlandı.

Apartman Boşluğu Arnavutçaya (2009), Arapçaya (2010), Bulgarcaya (2011), İngilizceye (2012), Romenceye (2013) ve Çinceye (2015) çevrildi. Karanlık Oda İtalyancaya (2015) çevrildi. Boş Zaman Bulgarcaya (2016) çevrildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu