Eğlenceli KafalarYoutube

2018 Dünya Kupası Favorileri | İspanya

Son 2 turnuvada yoklara oynayan İspanya eski günlerinin peşinde.

2016 Avrupa Şampiyonası’nda millilerimizin de olduğu gruptan çıktıktan sonra İtalya’yla eşleşmiş ama İtalyanlara elenmekten kurtulamamışlardı. 2014 Dünya Kupası’nda ise gruplardan çıkamayarak tüm dünyayı şaşkına uğratmışlardı.

Oysaki boğalar bunlardan önceki 3 turnuvayı da şampiyonlukla tamamlamıştı. 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonluğu, 2010 Dünya Kupası Şampiyonluğu.

Başarısız geçen turnuvalardan sonra Del Bosque istifa etmiştir. Del Bosque’den sonra göreve gelen Julen Lopetegui tecrübesiz olduğu için biraz tartışılmıştır. Ama 2018 Dünya Kupası elemeleri G grubunda mağlubiyet almadan sadece 1 beraberlikle gruptan lider çıkılması sonucu bu tartışmalar son bulmuştur. Lakin Lopetegui Dünya Kupası başlamadan önce Real Madrid’le anlaştığı için İspanya Futbol Federasyonu onun görevine son verip işin başına Fernando Hierro’yu getirdi.

Bu yılki 23 kişilik kadrosunda sadece 6 oyuncu ülke dışındaki takımlardan kadroya katılırken, Real Madrid’ten 6, Barcelona’dan 4 isim İspanya kadrosunda kendisine yer buldu.

Teknik adam değişikliğinden sonra yoğun pas trafiğiyle, oyunu rakip sahaya yığarak ve rakiplerinden daha fazla topa sahip olarak oynuyorlar. Ama Isco, Asensio, Vazquez ve Rodrigo gibi hızlı isimlerle kontra atakları da çok çabuk şekilde bitirebiliyorlar.

Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve son Avrupa Ligi Şampiyonu’nun takımlarının birer İspanyol takımı hatta aynı şehrin Madrid’in takımları olduğunu düşünürsek İspanya’nın bu kupadaki şansı oldukça yüksek.

Toplam kadro değeri 991,25 Milyon Euro olan İspanya sizce kupayı kaldırabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu