Eğlenceli Kafalar

2018 Dünya Kupası Favorileri | Fransa

2016’da kupayı ellerinden kaçıran Fransa evine kupayla dönmenin planlarını yapıyor.

2010 Dünya Kupası’nda gruptan çıkamadıktan sonra 2012’de teknik direktörlük görevinin başına  Didier Deschamps ‘ı geçirerek değişime başlayan horozlar sonraki yıllarda önemli başarılar elde ettiler.

2014 Dünya Kupası’nda şampiyon Almanya’ya çeyrek finalde Hummels’in golüyle elendiler. Euro 2016’da yarı finalde Almanya’yı Griezmann’ın 2 golüyle eleyip 2014’teki intikamını alan Fransa finalde Portekiz’in rakibi oldu.

Ronaldo’nun sakatlanıp oyunu terk etmesinden sonra zaten yakın olduğu kupaya bir adım daha yaklaşmıştı Fransa. Ama dakikalar geçiyor ve Fransa’ya lazım olan o bir gol gelmiyordu.  Önce 90+ larda Gignac topu direğe nişanlıyor ardından Portekizli Guerreiro serbest vuruşta direği geçemiyordu. Herkes yavaş yavaş maçın penaltılara kalacağını düşünmeye başlamışken 109. dakikada Eder sahneye çıkıyor ve Fransa’nın hayallerini Stade de France ‘de suya düşürüyordu.

Fransa 2006 Dünya Kupası finalinde penaltılar sonucunda kupayı İtalya’ya kaybetmiştir. Kupadaki en büyük başarısını ise 1998 yazında şampiyon olarak göstermiştir.

2018 Dünya Kupası’nda Avustralya, Peru ve Danimarka’nın bulunduğu C Grubu’nda mücadele edecek Fransa’nın grubu lider bitirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kadrosunda Antoine Griezmann , Kylian Mbappe, Thomas Lemar, Nabil Fekir, Ousmane Dembele, Paul Pogba, Samuel Umtiti gibi yıldız isimleri barındırıyor. Ama Deschamps’ın bu yıl kadroya aldığı kadar almadığı isimler de gündemi oldukça meşgul etti. Bu isimler UEFA Avrupa Ligi finalinde sakatlanan Dimitri Payet’in yanı sıra Anthony Martial, Alexandre Lacazette, Adrien Rabiot ve Kingsley Coman.

Özellikle Giroud’a alternatif olarak Lacazette ve kanatlarda hızlarıyla etkili olabilecek Martial ve Coman’ın yokluğunda bakalım Fransa neler yapabilecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu