Haberiniz Olsun

Teknoloji Girişimcilerine HKÜ Projesiyle 150 Bin Lira Hibe

Eğitim-öğretim faaliyetlerine ilaveten üniversite-sanayi işbirliği ile bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), girişimcilik alanında önemli projeleri hayata geçiriyor.

Kuluçka Merkezi’ni 2014 yılında kuran HKÜ tarafından TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı 2018 yılı proje başvurusu kabul edildi. TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş olma hakkı kazanan HKÜ tarafından girişimcilik alanında tüm bölge ve hatta ülkeye hizmet verilebilecek.

Rektörden Açıklama

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz konu hakkında yaptığı açıklamada, akademisyen ve öğrenciler nezdinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı hedefledikleri belirtildi. Rektör Yılmaz tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Üniversite olarak büyük önem verdiğimiz girişimcilik alanında hayata geçirdiğimiz son proje kapsamında HKÜ, 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği (BiGG) Programının 1. aşama faaliyetlerini yürütecek Uygulayıcı Kuruluş olmuştur. 2 yılda tamamlanacak SmartBigg isimli proje kapsamında teknoloji odaklı, yenilikçi ve yaratıcı fikirleri olan ancak projelerini hayata geçirmek için desteğe ihtiyacı bulunan girişimcilere; Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) Kuluçka Merkezi’nde ofis ve altyapı gibi fiziki imkânların yanı sıra eğitim ve mentörlük desteği verilecektir. Bu sayede yenilikçi projelere fikir aşamasından şirketleşme sürecine kadar çeşitli destekler sağlanarak teknoloji tabanlı iş fikirleri hayata geçirilecektir.

TÜBİTAK, 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren KALİTTO tarafından başvuruların alınması, iş fikirlerinin değerlendirilmesi ve değerlendirilme sonucu uygun bulunan iş fikirlerinin iş planına dönüşme sürecinde girişimcilere ön kuluçka ve hızlandırma hizmetleri verilecektir. İş planı hazırlama, iş modeli oluşturma, fikri mülkiyet hakları, şirket kurma, iş hukuku vb. eğitimler ile mentörlük faaliyetlerinin ardından girişimciler 150 bin TL hibe alarak şirketlerini kurmak için KALİTTO aracılığıyla TÜBİTAK’a başvurabilecekler.”

SmartBigg projesinin hedef grubunda; 4. sınıf lisans, tüm lisansüstü öğrenciler ve en fazla 10 yıl önce mezun olan ve herhangi bir şirkette hissesi olmayan girişimci adayları var. Bu kriterleri karşılayan girişimci adayları, 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren www.smartbigg.com internet sitesinden yenilikçi iş fikirleriyle programa başvuru yapılabilecekler.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu