Eğlenceli Kafalar

2018 Dünya Kupası Favorileri | Brezilya

Son Dünya Kupası’nda evinde hüsrana uğrayan sambacılar Rusya’ya büyük hayallerle gidiyor.

Bu kupayı 5 kez kazanarak kupa tarihinde en çok zafer yaşayan takım olan Brezilya, 6.kez kazanmanın hayallerini kuruyor. Kupanın doğal favorilerinden olan sambacılar son şampiyonluğunu milli takımımızında katıldığı 2002 yılında kazandı.

2014’te yıldız oyuncuları Neymar’dan yoksun olarak çıktıkları maçta Almanya karşısında 7-1 gibi ezici bir skorla bozguna uğramışlardır. Yaklaşık 40 bin Brezilyalının önünde kendi evindeki bu sonuçtan sonra Luiz Felipe Scolari görevinden istifa etmiştir.

Brezilya milli takımı başarısızlığını 2016 yılındaki Copa America’da da devam ettirdi ve gruptan çıkamadı.

Dünya Kupası Elemeleri Güney Amerika Grubunu 41 puanla en yakın rakibi Uruguay’a 10 puan fark atarak birinci sırada tamamlayan Brezilya, son yıllarda dalgalı bir grafik çizsede tecrübesinden ve oyuncu kalitesinden dolayı bu kupanın en büyük favorilerinden birisi.

Brezilya’nın kupa kadrosunda Neymar, Gabriel Jesus, Firmino, Coutinho, Paulinho, Thiago Silva, Marcelo gibi yıldız isimler bulunuyor. Tüm takımın yaş ortalaması 29 olmasına rağmen ilk 11’de sahaya çıkanların ortalaması 25 civarı oluyor. Brezilya 943,00 Milyon Euro değeriyle turnuvaya katılan en değerli takımlardan birisi. Peki Neymar önderliğindeki pahalı Brezilya kupaya uzanabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu