Haberiniz Olsun

Al Sharq Youth “Arap Baharından Bugüne Terör Söylemi Hackathonu”

Al Sharq Youth Bölgesel Etkinlikler kapsamında Arap Baharından Bugüne Terör Söylemi Hackathonu, ASY İstanbul Türk Hub’ı tarafından 21-22-23 Aralık’ta İstanbul, Fatih’de düzenlenecektir.

Son dönemde tüm Dünya’da popülizm ve milliyetçiliğin yükselişe geçmesiyle terör olaylarına verilen tepki ve oluşturulan terör söyleminde önemli değişiklikler oldu. ABD, İngiltere, Rusya, Fransa ve Almanya’nın devlet yetkilileri (cumhurbaşkanı, basın sözcüsü, dışişleri bakanı vb.) terör ile ilgili olarak, gerek kendi ülkelerindeki gerekse farklı ülkelerdeki terör eylemlerinden sonra yaptıkları açıklamalarda farklı zamanlarda “Şiddet İçeren Eylemler, Radikal Terörizm, İslami Terörizm veya İslami Radikal Terörizm” kavramlarını kullandılar. Özellikle son açıklamalarında, İslam ve Terör kelimelerinin daha sık yan yana geldiğini görmekteyiz. Bu söylem değişimi sırasında MENA bölgesinde yeralan ülkelerin nasıl tepki verdikleri ise önemlidir. Bu değişime verilen tepkiyi anlamanın en iyi yolu ise basında bu açıklamalar ve kullanılan söyleme karşı geliştirilen reflekslerdir.

Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız farklı ülkelerden gelen gençlerin zor şartlar altında birlikte çalışma tecrübe etmeleridir. Bununla birlikte Arap devriminden günümüze terörizm söylemi hakkında veri oluşturmaktır. Mena Bölgesi Ülkeleri ana araştırma alanımızdır. Katılımcılar, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya devlet otoritelerinin terörle ilgili açıklamalarını araştıracak ve MENA Bölgesi Ülkeleri’nin bu açıklamalara nasıl tepki gösterdiğini basın üzerinden araştıracaklardır.

Bu etkinlikte, bir terör söylemi analizi yapılmayacak olup sadece ülkelerin ürettiği terör söylemini raporlaştırmaya, bununla ilgili veri oluşturmaya çalışacağız.Etkinliğin sonunda hackathona katılan her takımın bir rapor oluşturması beklenmektedir. Rapor dili İngilizce olacaktır. Takım üyelerinin farklı diller bilmesi oluşturulacak raporun daha kapsamlı olması adına önemlidir. Etkinlik resmi dili ingilizce olmakla birlikte takım üyeleri kendi aralarında istedikleri dilde konuşabilirler.

Etkinlik sırasında terörizm ve söylem konusu üzerine çalışan akademisyenlerin katılacağı mini workshoplar düzenleneceği gibi misafirler için İstanbul Turu ve çeşitli sosyal aktivitelerde planlanmıştır. 40 kişi katılımcı kotası bulunan etkinliğe takım olarak (en az 3 kişi) veya bireysel başvuru mümkündür. Katılımcıların konaklama, yemek ve şehiriçi ulaşımları organizasyon tarafından karşılanacaktır. Tüm katılımcıların kendi bilgisayarlanını yanlarında getirmesi beklenmektedir. Bununla birlikte katılımcıların uçak biletleri karşılanmayacaktır.

Katılım ücreti

Türkiye içinden gelenler için 150 TL, yurtdışından gelenler için 25$’dır.

Konaklama ve yemek ihtiyaçları orgaznizasyon tarafından karşılanacaktır.

Kayıt linki :
https://goo.gl/forms/jXvgMLXcqvFhLr562
https://www.instagram.com/p/BrSjHu_gdZg/
İletişim için:
gokhan.ak@sharqforum.orq

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu