Eğlenceli Kafalar

Alaçatı YazÇatı

Alaçatı her zaman şehir ve köyün arasında kalanların hangisini tercih edeceğini bilemeyenlerin yeri olmuştur. Aklı işte kalıp ayağı şehre gidenler ve onun yanında köyde kalmak isteyip reçellerin içine düşenler. Alaçatı kafası nerede olursa olsun kalbi Ege’de olanları kucaklar. Ona doğal ne varsa sunmaya hazırdır. Yan komşunun ağacında yetişen inciri izinsiz toplama özgürlüğü verir. O reçeli kaynatıp hazırladıktan sonra dağıtımında da bonkör olmayı öğretir. Hatta sabah uyanan komşunuzun sesini duyup onu kahvaltıya çağırma cesareti bile verir size.

Yürüyüş yolunda köpeklerin sesini duyduğunuzda mahallece onlara verilen isimleri hatırlamaktır Alaçatı’da yaşamak. “Dik kulak mahalleye yine kedi sokmuyor.” laflarını eksik etmemektir.

Alatı alabildiğine düzdür. Bisiklet tutkunlarını sevindirir. O çakıllı yollarda zeytinlerin arasında dize küçük sıyrıklar almaktır orada bisiklete binmek. Alaçatı’nın toprağı size iyileştirir. Yolda duran ağacın kökleri siz farkına varmasanızda stresinizi alır götürür. O ağaçlar toprağına taş katan evlerin yapımına şahit olmuştur. Alaçatı’da hiçbir şey unutulmaz. Yaşanan her tecrübe her olay buz gibi sularında ve çalılı dağlarında anı olarak kalır. Alaçatı’nın rüzgarı o anıları yeni gelen misafirlere fısıldar.

Plajları paralı olmamak için çok direnmiştir işletme sahiplerine. Denizin tuza doymuş o şifalı dalgaları her kesimden insanla buluşmak için can atar. Menüde uygun fiyatlı yiyecek arayan tatilcileri boynu bükük göndermek istemezler evlerine. Yüzme bileni, bilmeyeni, denizi seveni sevmeyeni hepsini hepsini kucaklar maviliğiyle. Denizinde süzülen teknelerin özlemini çeker Alaçatı. Bodrum’un tepeden bakıldığında kuşları anımsatan tekneleri kadar misafir ister koylarına. Yelkenlilere gereken rüzgarı, denizcilere aradıkları cesareti vermeye hazırdır. Alaçatı otelleri ve kahvelerinden çok doğal güzellikleriyle bilinmek ister. Onun için gelen misafirleri kırmayıp sıcak nem dinlemez bütün güzellikleriyle ağırlamak ister. Spor düşkünleriyle de arası bir o kadar iyidir. Rüzgarı arkasına aldığı anda sörfçüsünü yelkencisini alır uçurur, adrenalini yükseltir. Otellerin bir çoğunda bulunan bisiklet imkanını kullanmaya özendirir.

Su sporlarını aklınıza sokar. Dalgalarda yuvarlanan çocukların ruhunu üfler üstünüze. İçinizdeki çocuğu bu şekilde ortaya çıkarabilmeniz için doğru tatil beldesinde olduğunuzu anlarsınız tatilinizin sonunda. Çeşme otobanının dili olsa o yolda yolculuk dönüşündeki üzüntüleri anlatmak isterdi herkese. Zamanın ve doğanın değerini öğretir Alaçatı. Siz de bayram öncesi seyahat planınızı yapmadıysanız Alaçatı ile ilgili vereceğim önerilere göz atabilirsiniz. Farklı yerler önereceğim. İstediğinizi denemenizi öneririm. Çünkü hayat yeni tecrübelere açık olacak kadar uzun. Hangisini deneyeceğinize karar veremeyeceğiniz kadar kısa.

  1. Atölye

Eğer içinizdeki çocuğu açığa çıkarmak istiyorsanız bilgilerini de vereceğim bu Atölye isimli sanat yuvasına uğramayı unutmayın. Eğer çocuğunuzla seyahat edecekseniz de onu oraya güvenle bırakabilirsiniz. Girişimci kızların çabalarıyla açtığı bu Atölye isminin hakkını veriyor. Haftanın birkaç günü plajlarda da faaliyet gösteren kızlar her yaş grubuna hitap edecek aktivitelerine yenilerini ekliyorlar.Adresi kopyalayıp bakmak isteyenler için:

Alaçatı Mahallesi 2038 sokak no:39/2, İzmir

Not: Atölye’nin içinde tasarım ürünlere göz atmayı ve oraya gitmeden önce etkinlikler için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Instagram: atolyye

  1. Gerdan Gurme Alaçatı

İsminden sizlere yapacağı çağrışımları bilmememe rağmen benim aklıma ilk tavuğun gelmesi çok ilginç olmuştu. Küçük gibi görünen ama ekibiyle sizlere 5 yıldız servis veren bu tavukçuyu unutacağınızı düşünmüyorum. İzmir’den dışarı açılmayı düşünmeyen markasını tek bir şehirde özenle koruyan bu restaurant mezeleriyle de tavuk kültürünü bir üst düzeye taşıyor. Az ve öz çalışanıyla sizlere evinizde yemek yiyormuş gibi bir ortak hazırlayan bu yeri Club Baba’nın içerisinde bulabilirsiniz.

Yine Google Maps’te arama yapmak isteyenler için adres: Alaçatı Mahallesi, 3010. Sk. No:8 D:4c h blok, 35930 Çeşme

Not: Biberli Makedonya mezesi “Soka” yı denemeyi ihmal etmeyin.

Instagram: aligerdan

  1. Tuck

Gençlerin ilk tercihi her zaman soğuk kahve denince Starbucks olmuştur. Ama gelin görün ki Alaçatı’da bir akım başlata Tuck kafe gençlerin yeni buluşma mekanı. Birbirinden farklı lezzetli soğuk kahveleri ile yanlarına ekleyeceğiniz Cookileri sizleri oraya tekrar gitmeniz için teşvik edecek. Kahveyi hazırlayan gençlerle sohbet edip damak zevkinize uygun tadı da kolayca keşfedebilirsiniz.

Açık adresi: Alaçatı Mahallesi, 3000. Sk. No:20, 35930 Çeşme

Not: Addiction Smoothie’yi içmeden şehre geri dönmek yok!

Instagram: tuckcoffee

  1. Veranda Alaçatı

Veranda Pera’nın Alaçatı şubesinde denizin dibinde kumlarda dans etmek kim istemez? Sevdiğiniz biri yazın doğduysa ve önceden arayıp rezervasyon da yaptıysanız tanık olacağınız en keyifli doğum günü olacağını söyleyebilirim. Türkçe Pop’un enleriyle sabaha kadar dans etme garantisi veriyor bu mekan sizlere. Fiks menülerini de tercih ederseniz hem lezzetin hem müziğin keyfine varacaksınız. Terleyip kendini denize atan, kumlara yorgunluktan devrilenleri görmeniz de olası.

Yer bu sefer Alaçatı’nın içinde değil ama oraya çok da uzak değil: Alaçatı Mahallesi, Çark Plajı, Liman Mevkii, 18010 Sokak No:11, İz, 35950‎ Çeşme

Not: Çıtır mantıyı masada görüp önünüze hemen alıyorsunuz.

Instagram: verandaalacati

  1. Misk Alaçatı

İstanbul’da Emirgan’da kendisini sevdiren bu çiçeksi kafe yazları da bizlerle olmaya devam ediyor. Gaia Otel’in bahçesine konuşlanan Misk sıcak soğuk damak tadınıza göre değişik lezzetler sunmanın peşini bırakmıyor. Yaz akşamlarını serinletmenin çözümünü hiçbir yerde göremeyeceğiniz kokteyllerle süsleyen Misk sabahları protein depose kahvaltılarına da sizleri davet ediyor. Cuma akşamalarını müzikle taçlandıran Misk’in yazlık halini biz Alaçatılılar çok sevdik.

Yeri hemen paylaşmak bize yakışır: Alaçatı Mahallesi, 13002 Sokak No:11, 35930 Çeşme

Not: Sabah kahvaltısında bowlsuz olmaz diyenlerin randevu defterlerinde Misk’I görelim o zaman

Instagram: miskfloralcafe

Alaçatı’da farklı tarzlardan 5 yeri sizlerle paylaştım. Geri dönüşleri bana Instagram: odettetoile ya da maille: 4asusertdemir@gmail.com üzerinden yapabilirsiniz. Yaz sonu Alaçatı sezonu biterken 5 diğer Alaçatı önerilerini de buradan paylaşacağım.

Keyifli denizli dalgalı güneşli bitmeyen yaz sizinle olsunn.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu