Haberiniz Olsun

Bir Başka B(ağ): Blockchain ve Sanat | Borusan Akademi

Günümüz Sanatı // Bir Başka etkinlik dizisine katılım 70 kişilik kontenjan ile sınırlıdır. Katılımcıların etkinlik biletlerini, biletler tükenmeden Biletix üzerinden temin etmesini öneririz. Etkinlik için satın alınan bilet ile birlikte etkinlik günü Borusan Contemporary’de yer alan sergileri ziyaret edebilir, saat başı düzenlenen ücretsiz sergi turlarına katılabilirsiniz.

18 Mart Pazar 15:30

Blockchain bugün miyadı dolmuş politik, ekonomik ve hukuki işleyişlerin nasıl değiştirilebileceğine dair bir bambaşka bir ortam oluşturuyor. Blockchain gibi daha çok finans alanında kullanılan dijital teknolojilerin etkileşim altyapısı, bugün aynı zamanda başka b(ağ)lar ve toplumsallaşma olasılıkları sunuyor. Bu konuşmada Cemil Şinasi Türün ve Doç. Dr. Ebru Yetişkin, blockchain teknolojisinin temel ilkelerini ve Türkiye’deki yaygın bir şekilde kullanılan analog blockchain kullanımından bahsederek blockchain’in sanat alanındaki öncü kullanım yollarını paylaşacak.

Cemil Şinasi Türün blockchain evangelisti ve girişimcidir. Boğaziçi Üniversitesi’nden Elektrik Elektronik mühendisliği ve Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Bilgisayar Grafiği MFA dereceleri vardır. 1995’den bu yana, ilk kurumsal web siteleri, ilk yerli 3D bilgisayar oyunları, üç boyutlu online dünyalar, dijital puan/para içeren, milyonlarca kişiye erişmiş pazarlama kampanyaları gibi pek çok ürünün üretilmesinde etkin rol oynadı. Şu aralar blockchain teknolojisi kullanan, vadeli çekler ve dijital puanlarla ilgili TC-Coin isimli yeni bir start-up’ın hayata geçmesi için uğraşıyor.


Doç. Dr. Ebru Yetiskin bilim, sanat ve teknoloji kesitinde çalışan bir sosyolog, medya teorisyeni ve bağımsız küratör. İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü ve Güzel Sanatlar Bölümü’nde ders vermektedir. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi Yetişkin, Kakofoni (2013), Bilinmeyen Kod (2014), Dalgalar (2015), Bulaşan Bedenler (2015) ve İllüzyonoskop (2017) sergilerinin küratörüdür. 2015 yılında Contemporary Istanbul Plugin Yeni Medya Bölümü’nün direktörlüğünü yapmış ve X-CHANGE sergisinin küratörlüğünü gerçekleştirmiştir. 2016 ve 2017 yıllarında Akbank Sanat’ta “Bulaşan Bedenler: Ağ Siyaseti” başlıklı uluslararası seminer serisinin kürasyonunu üstlenmiştir.

2016’dan beri ise Borusan Contemporary Müzesi’nde “Günümüz Sanatı // Bir Başka” etkinlik serisinin küratörlüğünü ve moderatörlüğünü yapmaktadır. 2016 yılında şair robot Deniz Yılmaz’ın “Diğerleri Gibi” kitabının editörlüğünü yapan ve çalışmalarına uluslararası alandaki birçok üniversite, sivil toplum kuruluşu ve sanat kurumu tarafından yer verilen Yetişkin, Transmediale Dijital Kültür ve Sanat Festivali gibi birçok öncü etkinliğe davetli konuşmacı olarak katkıda bulunmuştur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu