Haberiniz Olsun

2021 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman ve Süreçler Tüm Sorulara Cevaplar

Yeni eğitim dönemi başladı ve öğrenciler çoktan üniversitelerinin olduğu şehirlere yerleşti. Öğrencilerin belki de en çok masraf yaptığı zaman aralığında akıllarda en çok dolaşan soru “Ne oldu KYK bursları?”. Sizin için neler oluyor derledik.

KYK Burs Başvurusu Ne Zaman?

KYK burs başvuruları için önceden belirlenmiş sabit bir tarih mevcut değil.  2019 yılında 15 Ekim‘den 21 Ekime kadar süren başvuru süreci; 2020 yılında ise 28 Ekim15 Kasım tarihlerini kapsıyordu. Ancak geçen yıl KYK burs başvuru alınması süreçlerinin pandemi sebebiyle sarktığı göz önünde bulundurulduğunda başvuru başlangıcının Ekim ayının sonuna kadar uzamayacağını düşünüyoruz. Tahminler başvurularını bu hafta içinde açılacağı yönünde.

KYK Burs Başvurusunda Kaçıncı Sınıf Olduğumuz Fark Yaratıyor Mu?

Hayır üniversitenin ilk veya ara sınıfında öğrenci olmanız KYK burs başvuru tarihinizde bir fark yaratmıyor. Eğer 1.sınıfta KYK bursuna başvurduysanız ve burs / kredi kesimine sebep olacak bir durumunuz yoksa 2.sınıfta da otomatik olarak burs almaya devam edeceksiniz. Ancak ara sınıf üniversite öğrencisi olup ilk kez KYK burs veya kredisine başvuracakların herkesle birlikte işlem yapması gerekiyor.

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Takvimin her yıl değiştiğini hatırlatmakla birlikte resmi olmayan kaynaklara göre 2021 KYK burs başvurularının açıklanacağı tarih Kasım ayının 3. haftası olarak öngörülmekte.

2021 KYK Bursu Ne Kadar?

2020 yılı için KYK burs ve kredi miktarları şöyleydi:

Üniversite lisans öğrencileri 650 TL,

Yüksek lisans öğrencileri 1300 TL

Doktora öğrencileri 1950 TL alıyor.

2021 yılı KYK burs ve kredilerinin ne kadar olacağı henüz açıklanmasa da tahminler sırasıyla 750 TL, 1500TL ve 2150 TL olacağı yönünde.

İkinci Öğretimler KYK Bursu Alabilir Mi?

İkinci öğretim okuyan üniversite öğrencileri de KYK burs başvurusu yapabilir ve bursu / krediyi alabilir. Kredi ve Yurtlar Kurumu bu konuda öğrenciler arasında bir ayrım yapmıyor.

Çalışan Öğrencinin KYK Bursu Kesilir Mi?

Hem evet hem hayır. Şöyle ki; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği’nin, “Kredi alan öğrencilerden, en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri kesilir” ifadesi yer almaktadır. Ancak sigortalı olmasına rağmen çalışma saati üzerinden hesaplanan aylık kazancı asgari ücreti bulmayanların kredi veya bursu kesilmez.

 

Kübra akyıldız

https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=JALnKrpI6QE

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu