Eğlenceli Kafalar

Öğrenciyken Yurt Dışına Çıkabilmenizi Sağlayacak En İyi 9 Alternatif

 

Her birimiz üniversiteye gelene kadar onlarca, belki yüzlerce hayal kurup üniversitenin kapısından içeri adım atar atmaz bunları gerçekleştirmek isteriz. Bu gerçekleştirmek istediklerimizden bir liste yapsak, listenin en üst sıralarında hiç şüphesiz “yurt dışına çıkma” hayali bulunur. Sizin de böyle bir hayaliniz varsa ve para, kalacak yer gibi konularda soru işaretleriniz varsa ya da yurt dışına sadece Eyfel Kulesi‘nin önünde fotoğraf çekilmek, Pisa Kulesi’ni kucaklamak için değil, daha farklı bir amaç uğruna gitmek istiyorsanız; işte size önerebileceğimiz birkaç alternatif:

  • Work And Travel 

     

     

     

    Üniversite öğrencisi ve yurt dışı kelimeleri yan yana geldiğinde, hiç şüphesiz akla gelen ilk seçenek “Work and Travel”. Tercih edenlerine 3-4 ay Amerikan vatandaşı gibi yaşama olanağı sunan bu programda, 3 ay kendi paranızı kazanıp kalan 1 ayınızda o parayı bir güzel harcayabiliyorsunuz. İngilizce seviyenize ve ilgi alanlarınıza göre seçeceğiniz/bulacağınız işte haftada ortalama 35-40 saat çalışıyor ve saatlik ortalama 7-10 $ kazanabiliyorsunuz. Eylül ayıyla birlikte kayıtları başlayan bu programda elinizi çabuk tutup kayıt olmadığınız her gün size uygun bir program bulmanız zorlaşıyor ve daha pahalı bir hale geliyor!

  • Aiesec

    Hem yurt dışı meraklısı, hem de gönüllü bir şeyler yapma heveslisi misiniz? Yılın her zamanı, dünyanın her yerine gitmenizi sağlayacak bu kuruma size uygun bir ülkede, size uygun bir proje bulabilmeleri için küçük bir meblağ ödüyorsunuz. Sonrasında biletinizi alıp, konfor alanınızdan ‘uçarak’ uzaklaşıyorsunuz. Yapabileceğiniz bir hayli iş var. Çocuklarla ilgili projelerden tutun da, hayvanlarla, doğayla ilgili projelere kadar. Gönlünüze göre bir proje bulacağınızın garantisini verebiliriz. Projeler genelde 6-8 hafta sürüyor ve konaklama ve yemek projeyi yaptığınız yere ait. Oldukça ekonomik yollu olan bu “Global Volunteer” programında unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bizden söylemesi Aiesec’in yurt dışına çıkabilmek için sunduğu tek seçenek bu değil, ayrıntısıyla bir inceleyin deriz!

  • EVS(AGH)

    Europeen Voluntary Service, yani Avrupa Gönüllülük Hizmeti 18-30 yaş arasında herkesin katılabileceği bir alternatif.  Üniversite öğrencisi olarak kayıtlı olmanızı gerektirmeyen bu programda biraz daha uzun soluklu projelere gidebiliyorsunuz. Üstelik bunu yapmak için devletin size ayırdığı bir miktar hibeden payınıza düşeni alabiliyorsunuz. Yine gönüllülük esaslı bu programda, gitmeyi düşündüğünüz tarihten çok önce harekete geçip, araştırmaya başlamanız istediğiniz projeye gidebilme şansınızı yükseltiyor. Bizden söylemesi!

  • Erasmus+  

    Erasmus’u duymayanımız bilmeyenimiz kalmadı artık. Gittiğiniz ülkeye, kayıtlı olduğunuz okula göre koşulları birtakım değişiklikler gösterse de, temelde 1 ya da 2 dönemi Avrupa’da bir üniversitede okuma şansı sağlayan bu programda ihtiyacımız olan tek şey biraz iyi bir not ortalaması!

  • Interrail

    Interrail Pass, Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, her yaştan gezginlere ekonomik ulaşım olanağı sağlayan bir göster – geç(pass) bilet türüdür. Aynı biletle, istenen yerde ve zamanda istenen trene binme olanağı sağlar. Gezmek istediğiniz ülkelere ve tarihlere göre biletinizi ekonomik bir şekilde ayarlayıp sırt çantanızı takıp yollara düşmenin tam zamanı olduğunu düşünüyoruz!

  • Interbus

    Interbus Turizm A.Ş. gençlerin tüm Avrupa’yı rahatça ve eğlenerek gezmelerini sağlayan bir kuruluş olup, gençler tarafından bilinen Interrail’in geliştirilmiş halidir. Deneyimli ekipleri, başvurunuzdan itibaren adım adım sizi bilgilendirmekte ve seyahatiniz boyunca yanınızda olmaktadır.  Ben tren sevmem diyenlere bir alternatif olarak bunu da buraya bırakmakta fayda var.

  • Au Pair

    Uluslararası kültürel değişim programı olarak geçen Au Pair’de yine sınır tanımadan istediğiniz bir ülkede, seçeceğiniz ve sizi kabul eden bir ailede konaklayıp, çocuklarıyla ilgilenerek cep harçlığı kazanabilirsiniz. Minimum bir ay boyunca kalmanızı gerektiren bu programda, dil okuluna gitme imkanınız da bulunmakta. ABD ve Kanada‘ya Au Pair olarak gitmek isterseniz şartlar biraz daha farklı. Örneğin en az 1 yıl kalmanız gerekebiliyor. Zamanınız, dil merakınız ve gitmek istediğiniz ülkeye göre araştırmalara başlasanız iyi edersiniz!

  • Emmaüs

    Bu seçenek biraz daha dar bir kitleye hitap ediyor. Fransa‘da gönüllü olarak çalışıp, Fransızca’nızı geliştirmek için tercih edebileceğiniz bu toplulukta yer almaktan keyif alacağınız gibi, ne kadar süre kalacağınızı tamamen keyfinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Kıyafetleri düzenlemek, satmak gibi işlerden, bahçe düzenlemeye, eski bir yeri tamir etmeye kadar birçok seçeneği olan bu programda, odalarda, çadırlarda ya da karavanlarda konaklayabiliyorsunuz. Güzel arkadaşlıklarınız yanınıza kar kalıyor, aklınızda bulunsun!

  • Camp in My Garden

    Bu seçenek daha özgür ruhlu gezginlerimiz için çok uygun. Herhangi bir gönüllülük, eğitim ya da iş amaçlı değil de sadece gezmeye gidip, kalacak yer sıkıntısı çekenler için harika bir çözüm niteliğinde. Siz çadırınız sırtınızda geziyorsunuz. buradan bulduğunuz sizi konuk edecek ailenin bahçesinde sessizce kampınızı yapıp, olaysızca dağılıyorsunuz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu